Zilele trecute am vazut pe blogul lui Lucian (pe care il recomand pentru ca e o sursa de informatii de incredere in ceea ce priveste arta culinara), o reteta de sos de smantana si capere si mi-a facut cu ochiul. El recomanda acest sos pentru a fi servit alaturi de peste si ii dau dreptate, dar cum eu nu respect regulile :) am “vazut” sosul langa niste carne de pui. Asa s-a nascut reteta de pulpe de pui cu sos de smantana si capere care mie mi-a placut mult cum a iesit. Asa ca puteti incerca si varinata mea si reveni cu pareri.
Reteta de pulpe de pui cu sos de smantana si capere
- Ingrediente pulpe de pui cu sos de smantana si capere
trei pulpe de pui
o lingura de unt
200 ml smantana
doua linguri de capere in otet
o lingura de otet de sherry (sau de la capere)
50 ml de vin alb
sare, piper
o mana de patrunjel
- Instructiuni pulpe de pui cu sos de smantana si capere
- Fierbem pulpele de pui aproximativ jumatate de ora pana aceastea se fac. Ele se pot si praji dar eu am preferat varianta mai light.
- Cand sunt gata adaugam intr-o tigaie mai mare untul iar cand acesta este topit punem caperele si otetul.
- Lasam sa clocoteasca si stingem cu vin.
- Adaugam si smantana dupa care omogenizam totul bine si potrivim de sare si piper.
- Punem pulpele de pui si patrunjelul tocat marunt si le lasam sa fiarba la foc mic impreuna cu sosul de smantana.
- Intoarcem din cand in cand bucatile de carne de pe o parte pe alta ca sa se intrepatrunda mai bine cu sosul.
- Cand sosul s-a ingrosat si a ajuns la consistenta dorita oprim focul si le servim calde cu sau fara garnitura, dupa preferinte.
- Tips&Trics
Cu zeama ramasa de la fiertul pulpelor puteti face o delicioasa supa de legume cu taietei de casa sau o supa cu galuste
Pofta buna sa aveti!
Food and Beyond says
Și eu mai încalc regulile, mai ales atunci când nu le cunosc. ;)
Singurele reguli care ar trebui respectate de către un preparat culinar (o să scriu un articol pe tema aceasta) ar fi ca să existe un răspuns afirmativ la toate cele trei întrebări de mai jos:
1. Este comestibil?
2. Consumat în cantități moderate nu îti afectează sănătatea?
3. Te satisface din punct de vedere senzorial (gust, miros, textură, aspect)? (Pe scurt: îți place?)
Claudia V says
Noua ne-a placut si a fost comestibil :)
Acum partea cu sanatatea…..nu stiu cat de sanatos o fi insa cum exista pui cu smantana de ce nu ar fi si pui cu sos de capere si smantana ca de fapt de aici a venit inspiratia sa asociez sosul cu pui si nu cu peste.
Ramane de vazut ce spun cei ce vor incerca reteta :)