Dupa parerea mea acest pate de fasole boabe egaleaza la gust si savoare un pate din ficat. Cel putin noua in casa ne place foarte mult si in perioadele de post il includem deseori in meniu, prin rotatie, impreuna cu cel din conopida sau linte rosie. Acesta insa este in top in ce priveste categoria pateurilor vegetale.
Este o reteta simpla, rapida, gustoasa si seamana foarte mult cu reteta de fasole batuta doar ca este un pic mai dietetica prin faptul ca am exclus ceapa prajita din ea si am adaugat in schimb cateva condimente, cum ar fi turmericul si lemongrass-ul care sa ii dea un gust deosebit. Va recomand sa folositi fasole alba cu bobul mare pentru a obtine un pate de fasole mai cremos.
Reteta de pate din fasole boabe uscate
- Ingrediente pate din fasole boabe uscate
300 de grame de fasole boabe alba, fiarta in prealabil
doua linguri din apa in care a fiert fasolea
doua, trei linguri de ulei de masline
doi catei de usturoi
o lingura de mustar dulce
o jumatate de lingurita de turmeric macinat (gasesti aici – click)
un varf de cutit de ghimbir
un varf de cutit de lemongrass
un varf de cutit de piper proaspat macinat
sare dupa gust
- Mod de preparare pate din fasole boabe uscate
- Se curata usturoiul si se zdrobeste.
- Se pune in vasul de la robotul de bucatarie fasolea boabe si se adauga apa, mustarul, uleiul, usturoiul si restul condimentelor. Daca nu avem robot putem sa ne ajutam de un blender simplu.
- Se paseaza pana cand devine totul ca o pasta omogena. La nevoie si in functie de gusturile fiecaruia mai puteti adauga ulei.
- Se potriveste gustul de sare si se consuma cu pofta ;)
Vezi mai jos reteta video!
Apasa pe poza si ABONEAA-TE si tu la canalul de Youtube!
Pofta buna sa aveti!
vavaly says
Bun bun
Claudia V says
Eu as vota pentru cel mai bun :)))
La noi in casa cand se face nu sta prea mult in frigider :)))
Iuliana says
O idee excelenta in perioada postului! :)
Claudia V says
Si nu numai! :)