Conopida este o alta leguma vedeta a verii si a toamnei pe care noi o consumam des in aceasta perioada a anului. Este usor de gatit fie singura fie in combinatie cu celelalte legume de care este plina piata in acest sezon, asa cum este reteta de ghiveci cu legume la cuptor pe care o stiti deja. Conopida la cuptor se poate face la randul ei in mai multe feluri in functie de imaginatia noastra. Simpla, gratinata, cu diferite feluri de branza sau ca in reteta de astazi, cu putin iaurt condimentat cu arome indiene, adica ghimbir si turmeric.
Reteta de conopida la cuptor cu iaurt si arome indiene
- Ingrediente conopida la cuptor cu iaurt si arome indiene:
o conopida medie
250 grame iaurt
3 catei de usturoi
2 centimetri de radacina de ghimbir
jumătate de lingurita de turmeric
jumătate de lingurita de boia de ardei
2 linguri de pesmet
3 linguri de parmezan ras
2 oua
2 linguri de branza sarata de burduf
2 linguri de ulei
- Mod de preparare conopida la cuptor cu iaurt si arome indiene :
- Desfacem conopida in buchetele mai mici si o fierbem in apa cu sare timp de 10-15 minute maxim. O soatem din apa, o lasam sa se scurga si sa se raceasca
- Intre timp curatam ghimbirul si usturoiul si le tăiem bucati mici sau le dam pe razatoare.
- Punem intr-un vas iaurtul, usturoiul, ghimbirul, turmericul, boiaua de ardei si amestecam totul bine.
- Separat batem ouale, adaugam branza si iaurtul condimentat si mai adaugam o lingură de pesmet.
- Pregatim o tava in care vom pune conopida: o ungem cu ulei si o tapetam cu restul de pesmet.
- Asezam conopida in tavă si turnam peste ea compoziţia de oua si iaurt
- Presaram pe deasupra parmezanul ras.
- Dam la cuptor, la temperatura medie, aproximativ jumătate de ora, cam cat dureaza sa se gateasca oul
- O servim calda fie ca fel principal fie ca si garnitura
Pofta buna sa aveti!
Daca va placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
vavaly says
aoleu, am facut si eu zilele astea o conopida la cuptor cu brocoli, branza, iaurt, smantana, oua si am adaugat in plus piept de pui tras la tigaie… o nebunie culinara. s-a mancat toata in trei reprize :)).
data viitoare voi tine cont si de reteta ta ce cuprinde tumeric si ghimbir. cred ca ii da un plus de aroma :).
Claudia V says
Imi imaginez cat de buna era si in varianta ta. Uite ca mi-ai dat o idee si am sa incerc si eu, cu prima ocazie, sa o faca asa.
Mie imi plac condimentele asiatice si de aia zic ca e buna facuta asa.Daca si tie iti plac cu siguranta iti va placea si varianta asta :)
Iuliana says
Wow, ce pofta mi-ai facut si mai am o ora pana la masa de pranz…
Claudia V says
Hai ca iti trimit acum la pachet :)