Se apropie cu pasi repezi doua sarbatori dedicate iubirii, Valentine’s day si Dragobetele si ce ar fi mai potrivit ca desert decat niste delicioase briose cu portocale si ciocolata? Reteta de briose in general este simpla si usor de facut, briosele cu portocale avand in acest caz si o aroma deosebita. Daca mai adaugam si putina ciocolata in forma de inimioara, briosele cu portocala si ciocolata devin perfecte pentru o cina romantica in doi.
Aceasta reteta de briose cu portocale si ciocolata (cu mici modificari) am gasit-o la Monica pe blog si am preparat-o pentru provocarea “Weekend cu spor” lansata de Stefania.
Reteta de briose cu portocale si ciocolata
- Ingrediente briose cu portocale si ciocolata
100 grame de unt
2 oua
50 grame de zahar
2 linguri de lapte
140 grame de faina
doua lingurite rase de praf de copt
esenta de portocale
o jumatate de portocala
un varf de cutit de sare
cateva bucatele de ciocolata
- Mod de preparare briose cu portocale si ciocolata
- Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
- Frecam untul cu zaharul pana devine ca o crema fina.
- Adaugam ouale batute bine, esenta de portocale si cele doua linguri de lapte.
- Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea.
- Amestecam ingredientele uscate peste cele umede si omogenizam totul bine.
- Taiem bucatele mici jumatatea de portocala.
- Pregatim o tava de briose si 1 hartiute speciale pentru copt.
- Punem cu ajutorul unei lingurite din compozitia de aluat in hartiutele de briose avand grija sa le umplem doar pe jumatate.
- Adaugam cate doua bucatele de portocala in fiecare briosa si acoperim cu putin din aluat cat sa fie umplute hartiutele de briosa pe trei sferturi.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
- Dupa ce s-au racit facem pe ele, cu ajutorul ciocolatei topite forme de inimioara.
Pofta buna sa aveti!
Raluca Pop says
E foarte delicioasă rețeta şi chiar uşor de făcut.
Claudia V says
Raluca, ma bucur ca ti-a placut reteta :)
simonacallas says
Sunt fantastice aceste briose, felicitari si multumesc mult pentru reteta :) Sarbatori fericite!
Claudia V says
Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut, Simona :)
Sarbatori fericite si tie! :)
Monya says
Ma bucur ca v-a placut.
stefy says
trebuie sa mai faci ca arata tare bine!!!!
Claudia V says
mai fac dar fara inimioare ca dureaza pana le “pictez” si nu mai are rabdare cel mic :)
aura carolina says
Un deliciu …A mai ramas ceva si pentru mine ?
Claudia V says
Nu prea :)
Dar mai fac o portie pentru musafiri ;)