Iata o reteta foarte usor de facut, gustoasa, satioasa si plina de arome orientale. Daca nu ati incercat niciodata sa faceti un curry de conopida acum ar fi timpul pentru ca toamna e sezonul conopidei si al cartofului.
Reteta de curry picant de conopida si cartofi
- Ingrediente curry picandt de conopida si cartofi
o conopida
doi cartofi mai mari
o lingura de ulei de masline
doua canite cu apa
cinci linguri de bulion
o ceapa
doi-trei catei de usturoi
o bucatica de ghimbir de cca 5 cm
o lingurita de chimion
o lingurita praf de curry
o jumatate de lingurita de coriandru boabe
o jumatate de lingurita de boabe de mustar
o jumatate de lingurita de turmeric
sare dupa gust
- Mod de preparare curry picant de conopida si cartofi
- Adaugam uleiul intr-o tigaie, il incalzim usor si adaugam ceapa, usturoiul taiat marunt, ghimbirul dat pe razatoare, coriandrul, praful de curry si turmericul. Adaugam un sfert de cana de apa si lasam la foc mic sa fiarba putin.
- Intre timp spalam, curatam conopida si o desfacem in buchetele mici.
- Curatam cartofii de coaja si apoi ii taiem bucati de marime medie.
- Adaugam in tigaie peste ceapa conopida si cartofii.
- Adaugam restul de apa si bulionul.
- Amestecam totul bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit la foc mic pana sunt gata cartofii si conopida iar apa a scazut de tot. In cazul in care inca nu sunt facuti cartofii mai adaugam un pic de apa.
- O servim calda stropita cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna sa aveti!
Elena says
Claudia, mi-a ramas in suflet! De aceea am si ales-o reteta asta care pare doar un preparat simplu la prima vedere. Unde mai pui ca e si de post. Multumesc pentru aceasta idee!
Claudia V says
Cu placere!
Ma bucur mult ca ti-a placut, Elena. Sa iti fie de bine ;)